Koltai László

Koltai Lászlónak hívnak. Egy alföldi kisvárosban, Túrkevén lakom, mely város több neves nótaénekes nevéhez fűződik, mint Madarász Katalin, Farkas Rozika, a néhai Ábrahám Miklós bácsi, vagy Balogh Márton.
Érettségi bizonyítványt az Egyesült Államokban kaptam, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem közgazdász diplomát. Zenei alapképzettséget a kisújszállási zeneiskolában szereztem, ahol zongorát és szolfézst tanultam. Jelenleg saját családi vállalkozásom ügyvezetője vagyok.
A nóta szeretete egészen kisgyermek koromban kezdődött és azóta egyre jobban elmélyült. Úgy vélem, hogy a magyar nemzetnek, a magyar embernek imádsága, vigaszsága a magyar nóta. Ez a zenei kincs a mi kincsünk, amit ápolnunk kell.
2008 Novemberében gondoltam úgy először, hogy megmérettem magam egy országos versenyen. A Hajdúszoboszlón megrendezett Vörös Sári országos magyar nóta énekversenyen első helyezést értem el. Azóta kezdtem el komolyan foglalkozni a nótaénekléssel.
A 2009 év májusában a Baranya megyei Szentlőrincen megrendezett második "Csendül a nóta" Nemzetközi magyar nóta énekversenyen második helyezést értem el.
A 2012 évben egy tematikus kereskedelmi tv-csatorna tehetségkutatás címén meghirdetett egy „Nóta Sztár” elnevezésű nótaéneklési versenyt, amelyre több százan jelentkeztek. Ezen a versenyen első helyezést értem el.
Nótaénekes pályafutásom alatt számos nagy és kisebb rendezvényen szórakoztathattam a nótakedvelő közönséget és megfordultam a környékbeli országok szinte mindegyikében. Rendszeres szereplője vagyok több rangos televízió magyar nóta műsorainak.
Elérhetőségem: +3630-317-5137Smidéliusz Éva


2010-ben Ezüstkoszorús,majd 2011-ben Aranykoszorús minősítést ért el a CSEMADOK által szervezett Magyar nóta -énekesek XII.Országos -NemzetköziVersenyén .Több jótékonysági felkérésnek és egyéb külföldi,belföldi rendezvénynek tesz eleget.Zenei tevékenységével,Parlamenti levelezésével szeretné elérni,hogy a Magyar nóta ,mint műfaj HUNGARIKUM lehessen nem csak a köztudatban,hanem hivatalossá nyílvánítassék.
Fellépéseken mindig kiemelkedő, színvonalas műsorokat,- esteket nyújt a közönség felé, ezért nem csak Magyarországon lép fel, hanem külföldre is elhívott   és elimsert művésznő.


Elérhetőségei: smideliusz@citromail.hu
                                06 70 284 64 40

                  Vállalok

  • Magyarországon és határon túl
    nótaesteken,falunapokon,családi összejöveteleken,rendezvényeken fellépéseket.